top of page

Spårvägsforum 2021

Spårvägsforum 2021 var vårt första fysiska event sedan pandemirestriktionerna avskaffades. Mötelusten var stor när nära 100 deltagare från många olika länder träffades på Lidingö utanför Stockholm i spårvägsnära miljö.

En talare gör sin presentation framför en intresserad publik.
Miljöbild från Spårvägsforum 2021

Eventet började med att deltagarna ståndsmässigt transporterades från Ropsten till konferenslokalen i en alldeles egen spårvagn. Därefter tog presentationerna vid, och eftersom vi befanns oss i Stockholmsområdet så var fokus självklart till stor del kring vad som händer i Stockholmstrakten. Efter en övergripande genomgång kring vad som är på gång, så erbjöds gruppen en tur på Lidingöbanan - den lokala spårvägen för att se vilken betydelse den har för ön. Så småningom är tanken att den ska knytas ihop med Stockholms Spårväg City, något som diskuterades i paneldiskussion om ägde rum där representanter från stad och ö deltog.


Nätverksmiddag fick gruppen chans att äta på anrika Scandic Foresta innan det informella nätverkandet fortsatte på kvällen.


Under dag 2 fick vi lära oss hur kollektivtrafiken återhämtar sig i Frankrike, och om att bygga en ny spårvagn för Tammerfors och Helsingfors. Eftersom Uppsala spårväg också ligger nära i tiden fick vi en uppdatering kring vad som händer där.


Nätverkslunchen fick avsluta de många nätverksmöjligheterna som funnits under konferensen.Comments


bottom of page