Spårvägsforum 2021

Spårvägsforum 2021 var vårt första fysiska event sedan pandemirestriktionerna avskaffades. Mötelusten var stor när nära 100 deltagare från många olika länder träffades på Lidingö utanför Stockholm i spårvägsnära miljö.

En talare gör sin presentation framför en intresserad publik.
Miljöbild från Spårvägsforum 2021

Eventet började med att deltagarna ståndsmässigt transporterades från Ropsten till konferenslokalen i en alldeles egen spårvagn. Därefter tog presentationerna vid, och eftersom vi befanns oss i Stockholmsområdet så var fokus självklart till stor del kring vad som händer i Stockholmstrakten. Efter en övergripande genomgång kring vad som är på gång, så erbjöds gruppen en tur på Lidingöbanan - den lokala spårvägen för att se vilken betydelse den har för ön. Så småningom är tanken att den ska knytas ihop med Stockholms Spårväg City, något som diskuterades i paneldiskussion om ägde rum där representanter från stad och ö deltog.


Nätverksmiddag fick gruppen chans att äta på anrika Scandic Foresta innan det informella nätverkandet fortsatte på kvällen.


Under dag 2 fick vi lära oss hur kollektivtrafiken återhämtar sig i Frankrike, och om att bygga en ny spårvagn för Tammerfors och Helsingfors. Eftersom Uppsala spårväg också ligger nära i tiden fick vi en uppdatering kring vad som händer där.


Nätverkslunchen fick avsluta de många nätverksmöjligheterna som funnits under konferensen.