top of page

Spårvägsforum våren 2024 - En dynamisk resa genom framtidens spårvägssystem


Under två inspirerande dagar i Göteborg samlades experter för att diskutera framtidens spårvägssystem. Konferensen inleddes med en fascinerande spårvagnstur genom Göteborg, vilket gav en unik inblick i stadens historiska och moderna kvarter. Denna upplevelse lade grunden för de följande diskussionerna om allt från riskhantering och datadriven innovation till hållbara byggmaterial som ekovänlig betong.


Presentationen av Arve Stavrum-Tång om datadriven innovation belyste hur avancerad analys kan förbättra Göteborgs spårvägsdrift, vilket visar på teknikens betydelse för effektivitetsförbättringar i offentliga transportmedel. Jonas Carlswärd delade insikter om produktion av grön betong och dess potential att revolutionera byggbranschen genom att minska koldioxidutsläppen signifikant.


CEMIT pratade om att göra spårvägar smarta.

Ett av höjdpunkterna var presentationerna om drift av spårvägar under krigsförhållanden i Lviv, Ukraina, som belyste den otroliga motståndskraft som krävs under extrema förhållanden. Konferensen behandlade även mänskliga rättighetsrisker inom tillverkningen av spårfordon.


En delegation från Lviv delade med sig av sina erfarenheter av att driva spårvägstrafik i krigstid.

Den första kvällen avslutades med en uppskattad middag på Grand Curiosa hotell.Dag 2: Kollaboration inom spårvägsvärlden

Andra dagen av konferensen inleddes med en engagerande session om designen av Lyons nya spårvägslinje T10, presenterad av Aurélien Le Bot från SYSTRA i Frankrike. Sessionen belyste spårvägens miljövänliga planering och genomförande. Den innovativa designen förbättrar inte bara den urbana mobiliteten utan är också i linje med Lyons åtagande att minska koldioxidavtryck och främja en grönare framtid, vilket sätter en standard för framtida spårvägsprojekt globalt.


Efter denna inspirerande start ledde Steve Duckering, driftschef för UK Tram, en session om standardisering av utbildning för spårvagnsförare i Storbritanniens. Hans presentation visade de åtgärder som vidtagits för standardisering, de utmaningar som mötts under processen och de förväntade fördelarna.


Viivi Sänkiniemi, kommunikationschef för Jokeri Light Rail-projektet, delade insikter om kommunikationens avgörande roll i framgångsrik projektledning. Hennes presentation betonade hur effektiva kommunikationsstrategier blir allt viktigare i infrastrukturprojekt för att effektivt uppnå mål och hantera förväntningarna hos intressenterna.


Deirdre Miller, customer experience manager för LUAS, höll en fängslande presentation som markerade 20-årsjubileet för Dublins populära spårvägssystem, Luas. Hon gav en omfattande översikt över den inverkan Luas har haft på Dublin under de senaste två decennierna, och belyste hur det har blivit en integrerad del av stadens dagliga liv och urbana landskap.


Deirdre Miller, customer experience manager på LUAS i Dublin tittade bakåt och framåt i sitt föredrag.

Mellan de intensiva sessionerna fanns gott om tillfällen för nätverkande, med luncher och kaffepauser som gav deltagarna chansen att utbyta idéer och skapa nya kontakter.Du kan ladda ner hela programmet nedan.


Agenda
.pdf
Ladda ner PDF • 83KB

Comentarios


bottom of page